Corona maatregelen

Coronavirus: voor uw en onze veiligheid

Wij willen goede zorg blijven leveren. In dit bericht vertellen wij hoe wij voor u klaar staan in deze bijzondere omstandigheden. Helpt u ons medicijnen, medicijnadvies en hulpmiddelen beschikbaar te houden?

Openingstijden

De openingstijden van onze vestigingen zijn niet aangepast, u vindt deze op de pagina contact.

Hygiëne in de apotheek

Het coronavirus is zeer besmettelijk en wordt van mens op mens overgedragen. In de apotheek nemen wij extra hygiënemaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. U kunt zelf het volgende doen:

  • Kom liever niet zelf naar de apotheek wanneer u griep heeft, koorts heeft, verkouden bent, luchtwegklachten heeft en/of moet hoesten, maar vraag aan iemand in uw directe omgeving of zij uw medicatie kunnen ophalen.
  • hou bij een bezoek aan de apotheek 1,5 meter afstand van andere klanten en het personeel;
  • betaal in de apotheek bij voorkeur contactloos;
  • om de apotheek voor ons personeel een veilige werkplek te houden, werken de apothekersassistenten achter plexiglas, wij vragen hiervoor uw begrip.

Denkt u met het coronavirus besmet te zijn?

Hebt u symptomen van het coronavirus COVID-19, zoals verkoudheid, kortademigheid, luchtwegklachten, hoesten en/ of koorts met daarbij kortademigheid? Kom dan niet langs in de apotheek, maar bel ons! Zo voorkomen we eventuele besmettingen.

Beschikbaarheid van medicijnen en hulpmiddelen

Wij werken volop aan het op peil houden van onze voorraden. We willen u vragen niet te hamsteren, medicijnen zijn ruim voldoende leverbaar. We houden daarom de normale werkwijze aan voor de aflevering van medicijnen.

Medicijnadvies & vragen

Mensen met diabetes, hoge bloeddruk of een longaandoening lopen evenveel risico op besmetting met het coronavirus als mensen zonder deze ziekte(n). Wel zijn deze patiënten kwetsbaarder. Als zij besmet raken met het coronavirus kunnen ze meer symptomen en complicaties krijgen. Houd daar rekening mee.

Gebruikt u medicijnen voor een chronische aandoening of gebruikt u pijnstillende middelen zoals ibuprofen en overweegt u hiermee te stoppen? Overleg altijd eerst met uw apotheker. Zonder begeleiding stoppen met deze middelen kan schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Heeft u vragen over uw medicijnen of hulpmiddelen? Neem bij voorkeur per e-mail contact met ons op, wij staan voor u klaar. Het gaat allemaal een beetje anders dan anders, maar juist in deze tijd is het extra belangrijk dat wij uw medicijnen en zelfzorgproducten controleren. U kunt blijven rekenen op onze deskundigheid voor de veiligheid van uw medicijngebruik.