Zorgprofessional

Op de Regionale Bereidingsunit (RBU) wordt door een enthousiast team van apothekersassistenten, farmaceutisch medewerkers en apothekers dagelijks allerlei verschillende soorten geneesmiddelen en toedieningsvormen zoals oplossingen voor intraveneuze toediening in flacons of ampullen, crèmes, capsules, dranken en zetpillen met toewijding bereid. Dit kunnen geneesmiddelen zijn die op voorraad worden bereid, maar ook gestandaardiseerde bereidingen voor een of enkele patiënten of speciaal op maat gemaakt voor één individuele patiënt indien de situatie daarom vraagt.

Naast magistrale bereidingen worden er op de productieafdeling ook geneesmiddelen voor toediening gereed gemaakt (VTGM). Zo worden alle risicovolle geneesmiddelen zoals cytostatica en monoklonale antilichamen die in het Spaarne Gasthuis worden toegediend op de productieafdeling klaargemaakt. Ook worden er steeds meer geneesmiddelen kant-en-klaar in een injectiespuit of infuuszak geleverd. Voor de bereiding van VTGM geneesmiddelen wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken in de vorm van twee robots.

Bij de SAHZ wordt gewerkt volgens de “Goede Manier van Produceren” (GMP) richtlijnen. Wij zijn in het bezit van een GMP(-z) erkenning en zijn daarnaast ook ISO (9001) gecertificeerd. Ook hebben wij een vergunning voor het bereiden van geneesmiddelen voor onderzoek. Lees meer over Kwaliteit en keurmerken. Hieronder vindt u per onderwerp meer informatie.

Informatie bereidingen

Hier vindt u informatie over bestellen, levertijden, transportkosten, leveringsvoorwaarden, etc.

Lees meer > 

Nieuws zorgprofessional

Hier vindt u alle RBU Nieuwsbrieven en kunt u zich inschrijven voor de RBU Nieuwsbrief.

Lees meer ›

Contact RBU

Hier vindt u de contactgegevens van de RBU.

Lees meer

Klinisch geneesmiddelen onderzoek

Hier vindt u informatie over klinisch geneesmiddelen onderzoek. De RBU heeft een GMP vergunning (fabrikantenvergunning), waardoor we de mogelijkheid hebben om geneesmiddelen voor onderzoek te bereiden.

Lees meer ›