Nieuwe cleanroom in gebruik

Voorheen moesten patiënten die langdurig met intraveneuze antibiotica worden behandeld gedurende de gehele behandelperiode in het ziekenhuis blijven. De afgelopen jaren is dit beleid veranderd en gaan patiënten met een antibiotica-infuus naar huis, zodat zij in hun eigen omgeving kunnen herstellen. Hierdoor is de vraag naar medicatiecassettes met antibiotica aanzienlijk toegenomen. Dit leidde tot capaciteitsproblemen in de cleanroom van de apotheek waar dit soort bereidingen gemaakt worden.

Continuïteit van deze bereidingen is van groot belang voor onze patiënten en klanten. Dit betekent dat bereidingen die op maat voor een patiënt worden gemaakt zoals medicatiecassettes en cytostaticakuren niet stil kunnen komen te liggen. De cleanroom in het souterrain van de apotheek is in 1996 gebouwd en toe aan een grondige renovatie om ook in de toekomst aan de GMP eisen te kunnen blijven voldoen. Daarnaast wordt er een toename gezien in het aantal magistrale aseptische bereidingen die worden aangevraagd. Om continuïteit tijdens de renovatie van de cleanroom te garanderen, heeft de SAHZ in 2019 een nieuwe cleanroom gebouwd.

De nieuwe GMP-z cleanroom bevindt zich, in tegenstelling tot de reeds bestaande cleanroom, op de begane grond van de apotheek en is in april 2019 in gebruik genomen. Deze cleanroom wordt gebruikt voor het voor toediening gereed maken (VTGM) van cytostaticakuren en aseptische bereidingen op maat zoals oogdruppels en cassettes met antibiotica of pijnstilling.

Bezoek onze website op www.sahz.nl en webwinkel op www.sahz.nl/apotheekbereidingen/webwinkel voor ons assortiment en informatie over onze producten.

Terug naar 2019 in vogelvlucht