Introductie Cmotions en Pharma Insight

In maart 2019 zijn twee nieuwe rapportages in gebruik genomen om het inkopen van geneesmiddelen door de SAHZ te optimaliseren en meer inzicht te krijgen in het verbruik van dure geneesmiddelen.

Cmotions

In samenwerking met Cmotions is er een dashboard ontwikkeld waarop alle inkopen en leveringen geregistreerd worden. Op deze manier zijn wij in staat om de inkopen door de poliklinisch- en klinische apotheek op een eenduidige manier te rapporteren. De contracten, zoals opgenomen in Zagis, worden meegenomen zodat het inkooprendement van de SAHZ bepaald kan worden. Het gebruik van filters om een overzicht te krijgen op verschillende niveaus geeft ons duidelijke inzichten en helpt het inkoopproces te verbeteren en te optimaliseren.

Pharma Insight

Naast het Cmotions dashboard maken we gebruik van Pharma Insight. Dit systeem geeft inzicht op welke manier de Dure Geneesmiddelen (DGM) / Add on geneesmiddelen worden ingezet. Met deze informatie zijn wij in staat om omzettingen van medicatie te simuleren om daarmee een beeld te krijgen wat dit voor financiƫle gevolgen heeft. Ook kunnen we zien hoe effectief de kliniek is in het omzetten van patiƫnten naar biosimilars. Deze informatie is van groot belang voor het Spaarne Gasthuis en de SAHZ en helpt de inzet van de dure geneesmiddelen te optimaliseren.

Terug naar 2019 in vogelvlucht